Klasszikus konyhaMinimál konyhaModern konyha

Miért pont itt rendelje meg?

MERT MI A 20 ÉV TAPASZTALATÁT ADJUK AZ ÖN IGÉNYEIHEZ

Konyhabútor a szakértőtől - felméréstől - beépítésig

A konyhabútor általános leírása

Az általunk gyártott konyhabútorok - mint minden más konyhabútor - korpuszokból, frontokból, munkalapból, és díszítő elemekből állnak. Mégis, ami megkülönbözet minket a többi gyártótól:

  • az Önnek legmegfelelőbb érték-ár arány,
  • lakberendező tervezi meg igény szerint a konyhabútort,
  • A-tól Z-ig egy helyen minden konyhába beépíthető elemet (konyhagépek, mosogató, csaptelep, konyhai kiegészítő elemek, ...) megrendelhet konyhabutikunkban,
  • minden szakiparra (burkoló, villanyszerelő, víz szerelő, ...) kínálunk mester embert, akiknek koordinálását is felvállaljuk, és a végén Ön birtokába veheti álmai konyháját

Korpusz

18mm vastag laminált faforgácslapból készülnek. A három meghatározó gyártó (Egger, Kronospan, Falco) termékei közül a fronthoz színben azonosat, vagy leginkább harmonizálót vagy kontraszt színt ajánlunk. A bútorlapok látszó élein az él zárás minden esetben 0,4 mm-es ABS (műanyag él záró, nem a hagyományos papírvázas él fólia). A korpuszok 8-10 cm magas állítható műanyag lábakon állnak, melyeket általában korpuszanyagból gyártott, "U" alakú vízzáró profillal ellátott, lepattintható lábazati léc (szokli) takar.

Front

Konyhabútorainkat alapvetően háromféle fronttal építjük:

  1. laminált bútorlapból,
  2. MDF-ből,
  3. vagy valódi fából gyártott ajtólapok (tömörfa vagy furnérozott).

Bútorlapból általában egyenes vonalú, modern konyha  frontjai készülnek, de létrehozhatunk klasszikusba hajló stílusú bútort is. Előszeretettel választják e megoldást akkor is, ha az alacsony ár a cél, de mégis egyedit szeretnének . A laminált bútorlapból készült front a legolcsóbb.

Az MDF-ből (Medium Density Fibreboard = Közepes Sűrűségű Farostlemez) 19 mm vastag egyik oldalán fehérre laminált, másik oldalán díszmart, választható színű fóliával bevont vagy festett bútorfrontokat készítenek. Kemény, alak- és mérettartó termék, melynek a PVC fólia fénynek, vegyszereknek és a nem túl nagy mechanikai hatásoknak ellenálló felületet kölcsönöz. A fóliás MDF front egyetlen igazi ellensége a sugárzó hő, ennek hatására a fólia összezsugorodik, és elválik a hordozóanyagtól.

A festett MDF-ből készült frontok a hőnek jobban, viszont a mechanikai hatásoknak, (különösen a karcolásnak) kevésbé állnak ellen. Nagy előnye pedig, hogy gyakorlatilag a RAL színskála összes színében rendelhető selyem- vagy magas fényű, sőt akár antikolt felülettel is.

Az MDF bútorfront árban a bútorlap és a valódi fa frontok között helyezkedik el. Választható marás mintáit oldalunkon megtekintheti.

A valódi fából készült bútorfrontok természetes szépsége nem hasonlítható össze az előző két kategória termékeivel. Fajtól függően puhább, kevésbé ellenálló, keményebb inkább ellenálló fából készülnek. Frontgyártáshoz azonban minden esetben kizárólag válogatott alapanyagokat használunk fel. A bútorajtók felületén megjelenő rajzolatváltozások és színeltérések a fa természetes felépítését tükrözik,  éppen ettől szép a konyha. E termékekben a fény hatására érési folyamat játszódik le, melynek során színük - fajtól függő mértékben - sötétebbé válik. Viszont: nem szabad szélsőséges páratartalmi viszonyoknak kitenni, mert ennek hatására a faanyag méretét nagy mértékben megváltoztatja, és károsodhat az ajtó szerkezete. Az általunk használt bútorajtók szobaszáraz 8%-os nedvességtartalomra vannak leszárítva, amely 45-50%-os légnedvességű, 20 °C hőmérsékletű helyiségben a faanyag egyensúlyi nedvességtartalmának felel meg. A termék  alkatrészeinek méret- és  alaktartósságát csak a fenti légállapotok mellett garantáljuk. Ezek a feltételek egyébként egy életszerűen használt átlagos magyar konyhában nagy valószínűséggel fennállnak.

A fa bútorfrontok ára a legmagasabb. Fafajtól függően kevésbé drága a fenyő, tölgy és a bükk, magasabb árkategóriát képeznek a gyümölcsfák, - cseresznye, dió - ill. a juhar és az akác.

Munkalapok

A faforgácslap alapú munkalap 28 v. 38 mm v.50 mm vastag, magas kopás állóságú dekor (HDF) bevonattal készül, ennek köszönhetően ellenáll a nem durva mechanikai behatásoknak, vegyszereknek. A tűzről éppen levett forró edényeket azonban nem szabad közvetlen rátenni. Ezeket a munkalapokat olykor, ha nem csak a gyári éle látszik, él zárni szükséges. Ezt általában szín azonos dekorral oldjuk meg, de külön kérésre előfordult már él keményfa és 2mm-es ABS élzárás is.

A gránit munkalap amellett, hogy igen esztétikus látvány, tulajdonságaiban a legtartósabb anyagokkal vetekszik. Konyhapultként alkalmazva életszerű használat mellett szinte minden káros hatásnak ellenáll.

A munkalapok csatlakozását "L"  vagy "U" alakú konyháknál összemarással, és természetesen víz ellen megfelelő tömítéssel alakítjuk ki. A fallal való megfelelő csatlakozáshoz minden munkalaphoz szín azonos vízvető kapható.

Díszítő elemek

Alapvetően a párkány- vagy koronalécet és a fénycsőtakaró lécet értjük rajta, de ide sorolhatók a polckorlátok, fűszerpolcok, pillérlécek... stb. is.

Vasalatok  

Míg az előzőek a bútor esztétikai értékét növelik, addig ezek a termékek a műszaki színvonalát és ezáltal időtállóságát befolyásolják inkább. Ezért az ajtók nyitásához Blum kivetőpántokat használunk. A fiókokhoz szintén Blum termékeket alkalmazunk. Alapáron a METABOX nevű görgős megvezetésű fém fiókoldalakkal dolgozunk, de külön kérésre a magasabb komfortfokozatú, teljesen kihúzható, csillapított záródású TANDEMBOX-szal is rendelhetők a fiókos elemeink. A mélyfiókokat minden esetben egy pár magasítókorlát egészíti ki. Ami a fémrácsokat, kiforduló körkosarakat illeti szintén a jó minőségű, de kedvező árú Sando ill. Vibo márkájú termékeket használjuk.

Bízunk benne, hogy szakmai hozzáértésünkről a fentiek meggyőzik, és eljön bemutató termünkbe, ahol meggyőződhet személyesen is munkánk minőségéről. Reméljük, ingyenes felmérésünket igénybe veszi: KATTINTSON IDE